MASLEN s.r.o. - Slovenský výrobca ľahkej strešnej krytiny a trapézových plechov špičkovej kvality Vám ponúka plechovú strešnú krytinu ŠKRIDPLECH, GAPA, TOPDACH, UNIDACH, Trapézové plechy, Falcovaná strešná krytina, profesionálne klampiarske náradie FREUND, AKCIA.

MASLEN s.r.o. - PLECHOVÉ STRECHY - ŠKRIDPLECH, GAPA, TOPDACH, UNIDACH

MASLEN - PLECHOVÉ STRECHY - ŠKRIDPLECH, GAPA, TOPDACH, UNIDACH, Trapézové plechy, Falcovaná strešná krytina, profesionálne klampiarske náradie FREUND, AKCIA.

MASLEN - PLECHOVE STRECHY - SKRIDPLECH, GAPA, TOPDACH, UNIDACH

MASLEN - Symetra15
SYMETRA15 - cserepes lemez Nyomtatás E-mail
 

ŠKRIDPLECHA Symetra15 tetőfedő lemez hideghengerléssel készül szimmetrikus alakban, keresztirányú préselt bordákkal. A lemez masszívabnak néz ki, az új forma végett. Egy cserép modul hossza 350 mm, hullám magassága 20 mm és a borda  magassága 15 mm. A Symetra acél tetőfedő lemez könnyű tetőburkolatok kialakítására szolgál 16° lejtéstől toldással, vagy 14° lejtéstől toldások nélkül. A lécezés távolsága 350 mm. A gyártásra használt acéllemez vastagsága 0,5 mm, hossza pedig 0,85 m-től 6 m-ig igény szerint méretre gyártható. A gyártásra használt acéllemez 200 - 275 g/m2 cink réteggel továbbá passziválással és felső poliészter bevonattal készül, amely fényes bevonat esetén 25 mikron vastag, matt bevonat esetén 35, HB50MAT esetén 50 mikron vastagságú és több színárnyalatban kerül forgalomba. A bemeneti nyersanyag terített szélessége 1250mm. A MASLEN cég a Skridplech cserepes lemez gyártására csakis 275 g/m2 cink rétegű acéllemezt használ a szabványban előírt 200g/m2 helyett, ugyanis a cink réteg vastagsága nagyban befolyásolja a termék élettartamát.

 

Teljes szélesség

Hasznos szélesség

Névleges vastagság

Gyártási hossz

Lejtésszög

Síktömeg

1220 mm

1150 mm

0,5 mm -től

0,82 m -től

14° -től

cca 4,7 kg/m2

 

A Symetra cserepes lemezekehez a fedési tervet a tervdokumentáció vagy a tetőszerkezet méretezett alaprajza alapján INGYENESEN készítjük el. A fedési terv célja az, hogy a hulladék minimális legyen. A fedőlemez felhasználhatósága nagyon széleskörű. Ideális újonan épült családi házaknál és régebbi épületek fedélcseréje esetén is.

 A FEDŐLEMEZ ELŐNYEI:
  • könnyű súly
  • egyszerű és gyors szerelés (önsegéllyel is)
  • lécezés 350 mm fesztávolságra
  • gazdag színválaszték
  • alacsony ár
  • többszörös átrozsdásodás elleni védelem
  • gyors kiszállítás
  • méretre gyártás
  • ingyenes fedési terv
  • hosszú élettartam

SYMETRA - zloženie
 
Választható színek Nyomtatás E-mail
 
Az ábrán a legkeresetteb színek választéka található. Nem tartalmazza a vállalatunk által forgalmazott teljes színválasztékot. Ha nem talált Önnek megfelő színárnyalatot, hívja vagy keresse fel területi kepviseletünket, ahol bővebb információkhoz juthat!

A választható színréteg anyaga:
Poliészter (réteg vastagsága 25µm)
Matt poliészter (rétegvastagság 35 µm)
Poliészter HB50 (rétegvastagság 50 µm)

Color
 
Kiegészítők Nyomtatás E-mail

Csavarok


A cserép- és trapézformájú tetőfedő lemezek szerelésére speciális EPDM alátettel ellátott önfúró csavarokat javasolt használni. A csavarokat az alapszínekben tudjuk biztosítani, amelyek illenek a tetőfedő acellemez szinéhez.

TömítőszalagokTömítőszalag (compriband)
Pórusos poliuretán habból legyártott tömítőszalagok. Használata megfelelő szellozést biztosít a tetőtér számára a bepárásodás ellen. Az egyenlőtlen felületek kapcsolodásánal a rések tömítésére használják. Méteres hoszú darabokban kaphatóak. Az egyik oldaluk öntapadós ragasztószalaggal van ellátva. Felhasználható továbbá, mint kiegészítő védelem a  szél által visszafújt esővíz ellen, bogarak és madarak ellen a vápaelem mindkét széléhez ragasztva.

Az ék-keresztmetszetű tömítőszalag az alsó részén öntapadós ragasztószalag segitségével helyezhető fel a vápaelem mindkét szélére. A szükséges hossz a vápaelem hosszának kétszeresével egyenlő. A megrendelni kívánt mennyiséget darabszámban kell megadni, ezért egész számra felfelé kell kerekíteni.

HREBENÁČGerincelem (íves)
A két oldal kúpban való találkozásánál keletkező gerincet fedi le. Az íves formát a SKRIDPLECH és a GAPA termékek kiegészítőjeként használják. Kétméteres darabokban kaphatók. A megrendelni kívánt mennyiséget 1.9m (10 centiméter a lefedés) osztjuk el, és mivel egész mennyiséget kell megadni , ezért egész számra felfelé kell kerekíteni.

Dőlésszögáthidaló elem
Különbözö dőlésszögű átmenetnél használható elem. A felső része a cseréplemez alá van beszúrva az alsó pedig a cseréplemez fölé van illesztve, hogy meggátolja az esővíz befolyását a tető alá. Kétméteres darabokban kaphatók. A megrendelni kívánt mennyiséget 1.9 méterrel osztjuk el (10 centiméter a lefedés), és mivel egész mennyiséget kell megrendelni , ezért egész számra felfelé kell kerekíteni. Egyedi esetekben szükség szerint 4 méteres darabokra is legyárthatók.

Átmenet a különböző típusú tetőburkolatok közé
Különböző tetőanyagok átmeneténél használják. Kétméteres darabokban kaphatók. A megrendelni kívánt mennyiséget 1.9m (10 centiméter a lefedés) osztjuk el, és mivel egész mennyiséget kell megadni , ezért egész számra felfelé kell kerekíteni. Egyedi esetekben szükség szerint 4 méteres darabokra is legyárthatók.

ZÁVETERNÁ LIŠTAOromszegély  (tetőfedőlemez alá)
A tető oldalának lezáróelemeként szolgál. Ennek célja, hogy megakadályozza a szél aláfújását a tetőfedőlemez alá. Ezt használják pultos kivitelnél a ŠKRIDPLECH, GAPA és a trapézlemezeknél. A megrendelni kívánt mennyiséget 1.9m-rel (10 centiméter a lefedés) osztjuk el. Mivel egész mennyiséget kell megadni , ezért egész számra felfelé kell kerekíteni.

Oromszegély (tetőfedőlemez fölé)
A tető széleinek lezárásához szükséges. Szerepe, a szél és az eső tető alá való bejutásának megakadályozásában van. A Skridplech es a GAPA termékek pultos megoldásánál a tető felső részére használják. Trapéz mindtájú tetőlemezeknél az oldalsó élek lezárására is használjak. A megrendelni kívánt mennyiséget 1.9m-rel (10 centiméter a lefedés) osztjuk el. Mivel egész mennyiséget kell megadni , ezért egész számra felfelé kell kerekíteni.

 BOČNÉ LEMOVANIEOldalszegély (tetőfedő alá)
Használjuk mindenütt, ahol a tető széle közvetlenül csatlakozik egy függőleges falhoz, amely fal a tető fölé nyúlik ki. A falon lefolyó csapadékot vezeti el a tető széle alatt. A megrendelni kívánt mennyiséget 1.9m-rel (10 centiméter a lefedés) osztjuk el. Mivel egész mennyiséget kell megadni , ezért egész számra felfelé kell kerekíteni.

Oldalszegély (tetőfedő fölé)
Használjuk mindenütt, ahol a pultos megoldású tető felső része közvetlenül csatlakozik egy függőleges falhoz, amely fal a tető fölé nyúlik ki. A falon lefolyó csapadékot rávezeti a tetőre. A megrendelni kívánt mennyiséget 1.9m-rel (10 centiméter a lefedés) osztjuk el. Mivel egész mennyiséget kell megadni , ezért egész számra felfelé kell kerekíteni.

Vápaelem
A vápaelemek a fedett tetők hajlatainak vízmentesítésére szolgálnak, és általánosan alkalmazhatók a Skridplech, Gapa és a trapéz lemezeknel is. Vízelvezető mélyedések biztosítják a hajlatban a csapadék elvezetését, a lágyabban megmunkált hajlat-középvonal megkönnyíti a dőlésszöghöz történő illeszkedést. A megrendelni kívánt mennyiséget 1.8-rel (20 centiméter a lefedés) osztjuk el. Ha szükséges, akkor lehet gyártani, amelyek hossza akár 4 méter.

ODKVAPOVÉ LEMOVANIEPáracseppentő ereszlemez
A tetőről lefolyó csapadékot vezeti közvetlenül az ereszcsatornába, de a cserép alatti összegyűlő és lecsapódó párát is az eresznél el kell vezetni a fa szerkezetekről. A vízcseppek visszafolyását akadályozza meg a lemez. Fontos, hogy a fóliát minden esetben rá kell vezetni, legalább 10 cm-es ráfedéssel. A megrendelni kívánt mennyiséget 1.9m-rel (10 centiméter a lefedés) osztjuk el. Mivel egész mennyiséget kell megadni, ezért egész számra felfelé kell kerekíteni. Ha szükséges, akkor lehet gyártani, amelyek hossza akár 4 méter.

SNEHOVÁ ZÁBRANAHófogó
Hófogó létesítésére a tetőn felgyűlő hó és jég lecsúszásának megakadályozása miatt van szükség – az épület egyes  szerkezetei (pl. csatorna) és az épület mellett közlekedő emberek védelme érdekében. A szükséges mennyiséget úgy kapjuk meg, hogy a tető szélességét oszjuk 1,1 méterrel majd szorozzuk 5 darabbal. Ha a tető hosszúsága meghaladja a 3,5 métert, akkor minden 3,5 méterre egy újabb sor hófogót kell szerelni. Minden darab hófogó felfogatásához 2 darab 20x4,8mm és 2 darab 35x4,8mm farmercsavar szükséges. (A területre vonatkozó átlag hómennyiségi adatok álapján változhatnak a számításhoz szükséges paraméterek)

Tetőkibúvó
Egyszerűvé teszi a tetőre való kijutást, ha utólagos munkákat vagy más műszaki karbantartást kell elvégezni a tetőn, például antenna szerelése, beállítása, kémény ellenőrzése illetve tisztítása, stb. Hozzásegít a tetőtér megvilágításához is.


ČELO HREBENÁČAGerinc véglemez
Az íves taréjgerinc szabadon hagyott végeinek lezárásához szükséges.

RHEBENÁČ KONCPVÝ NÁROŽNÝGerinc végelem
Az élgerinc alsó végeinek megfelelő lezárására alkalmas. 0,5 méteres hosszúságban készülnek.
A taréjgerinc lezárására nem javasolt. Helyette használjuk a gerinc véglemezt.

ODVETRÁVACÍ PÁS MASLENSzellőztető szalag Maslen
Tekercsben forgalmazott, könnyen alakitható szellőzőelem. Két tetősík találkozásánál keletkező rések letakarására szolgál, így gátolja meg a csapadék vagy a lecsapodó pára bejutását a fedőlemez alá. Pórusos anyaga pedig a tetőtér kiszellőzését segiti.
KONTAKTNÁ FÓLIAPáraáteresztő fólia
Feladata a szigetelőanyag megvédése a tetőfedőlemez alatt, leginkább a tavaszi és őszi hónapokban, keletkező pára lecsapódásától. A fedőlemez alatti teljes területen el kell helyezni és kontralécezéssel a gerendákhoz erősíteni. Csak teljes csomagolás vásárolható meg (1 csomag = 75 m2).Szellőzőrács
Az eresz vonalába kell rögzíteni, hogy megvédje a bogarak és a madarak bejutását a tető alá, de a szellőztetéshez szükséges levegő áramlását nem gátolja. Rendeléskor teljes méterekre kell kerekíteni.


Aszfalt csík

Kémény köré a megszokott bádogkarima helyettesítésére használatos. Rendeléskor teljes méterekre kell kerekíteni.OPRAVNÝ LAKHibajavító folyadék
A megsérült felületet tudjuk vele lekezelni, hogy megvédjük a korai rozsdásodástól. Egy adag 12 ml, ami kb. 150 m2  felülethez altalában elegendő.

RPESTUPOVÁ MANŽETAÁtvezető gumikarima
Feladata, hogy szinegetlje a tetőn átvezetett oszlopokat, vezetékeket, csöveket, vagy hasonló kerek keresztmetszetű tárgyakat..
 
Szerelés Nyomtatás E-mail
 
Mielőtt belekezdünk a tetőlécek és a tetőfedő lemezek elhelyezésében, szükséges a tetőköpeny helyes szerkezetének választása. Szükséges az öntudat, mire lessz a jövőben kihasználva a tetőtér és ez szerint kiválasztani a helyes megoldást. Ha a tetőtér lakatlan marad (nem lesz kifűtve) és hőszigetelve, akkor nincs szükség bonyolult szerkezet választására, de ajánlatos jó minőségű difúziós fóliát használni, amelyek teljesen nyíltak, amely megengedi a tökéletes vízpára átvitelét. Ha pedig a tetőtér lakóegységnek fog szolgálni, ezzel a páraáteresztő fólia használatával problémamentes. Ha a tetőtér be lessz építve a páraáteresztő fólia használata szükséges és az ilyen tetőtér szerkezetet nem ajánlatos alábecsülni. A térséget a fólia és a tetőfedőlemez között szükséges elégségesen szellőztetni abban az esetben is ha a fólia a zsaluzaton fekszik, vagy közvetlen a hőszigetelésen. A szellőzőrések kialakításához kontraléceket alkalmazunk (A, B kép), ez által keletkezik egy szellőztetett rés az eresz szöglet és a gerinc között. A keletkezett beszívó réseket bebiztosítjuk védő szellőző ráccsal és védő szellőző szalaggal, amely a rovarok, madarak, levelek behatolását akadályozza, a tetőtér alá. A szellőző rácsot helyettesíthetjük tömítő szalaggal, amely előnyösebb kis lejtésszögű tető esetén vagy ha a szél felöli oldalról van szó (meghatározza a tervező vagy a statikus).
 
Ábra A / Tetőszerkezet zsaluzattal
Strešná krrytina GAPA - montáž 1
 
Ábra B / Tetőszerkezet zsaluzat nélkül
Strešná krrytina GAPA - montáž ´2
 
Leírás: 1 - acél lemez (ŠKRIDPLECH, GAPA), 2 - csavar tömítő alátéttel, 3 - oromszegély (lemez alá, lemezre), 4 - léc, 5 - szellőző rés, 6 - diffúziós fólia, 7 - kontraléc; 8 - szarugerenda, 9 - védődeszka, 10 - szigetelés, 11 - tömítő

LÉCEZÉS:
Az acéllemezből készült Skridplech és Gapa cserepeslemezeknél be kell tartani a 12°-kos lejtésszöget. A lécezés fontos előkészülés a lemezek szereléséhez. A helyes és pontos lécezés megkönnyebbíti és gyorsítja a lemezek szerelését. A szerelés előtt, ajánlatos a fedélszerkezet ellenőrzésén nem csak a méretek de a szerkezet egyenlőtlensége miatt is, amely negatívan befolyásolhatná a szerelést. A lécezés távköze 3500 mm, az utolsó léc szabály szerint a gerinctől kb. 30-50 mm a fedélszéktől. A fedőlemezek síktömege kb. 5kg/m2, ezért nem szükséges a tetőszerkezet és a lécek erősítése. Abban az esetben ha nem használunk ereszlemezt, ajánlatos a lécet állítva szögelni, amennyiben ezen a részen a lemezt a sajtolás mögött horgonyoljuk. A nedves levegő kondenzálása miatt, a tavaszi és őszi hónapokban, tetőalatti fólia - pót vízszigetélését ajánljuk. A hőszigetelt tetőszerkezetnél a tetőfólia használata elkerülhetetlen. A pót vízszigetelőt szükséges kiengedni az ereszlemezre. A fóliára kontraléceket szögelünk a szarugerendák hosszirányában és erre rá megy a lécezés. Figyelmeztetjük, hogy elsősorban a szarugerendákra fel kell szerelni a csatorna kampókat megfelelő lejtésszögben (csak abban az esetben ha nem lesznek a homloklécre szerelve) és a tetőablakokat a gyártótóol megadott szerlési útmutató szerint.

KEZELÉSE ÚTMUTATÓ A TÁBLÁKHOZ:
A szerelésnél vigyázni kell a táblák deformálására és csavarodására. Igyekezzenek a táblák függőleges kezelését elérni. Amennyiben a táblák vízszintes kezelése nem elkerülhető, szükséges ezt óvatosan végrehajtani, mert a profilhossz egyes alapváltozata következhet be. Ez a veszély 4m táblahosszon felüli lemezek esetén jöhet létre. A táblák egyszerűbb kezeléséhez rövidebb méretű lemezeket ajánlunk, különösen az esetben, ha az építkezés területe kis méretű.

chodenieAJÁNLÁS:
Ha szükséges a szereléshez létra használata, ahol a létra érintkezik a lemezzel be kell csomagolni fóliával úgy, hogy megakadályozzuk a lemez felületének sérülését. A lemezen járni lehetséges, de csak a lécekkel alátámasztott hullámvölgybe szabad lépni. Ajánlatos csak puha talpú cipőt használni. Ha mégis megsérül a tetőfedő lemezen a festékbevonat szükséges javító lakkal ezt elhárítani. Egyes esetekben a lemezek elhelyezése jobb ha bal oldalról történik. A táblákat már a rögzített táblák alá toljuk. Ezzel elérhető hogy a lemezek egymásba helyezkednek és nem mozdulhatnak lefelé. 
 
LEMEZRÖGZÍTÉS:
A fedőlemezeket 4,8x35 mm-es méretű farmercsavarokkal és EPDM vulkanizált gumi alátéttel rögzítjük a szerkezethez. A csavarokat folyamatos szabályzású elektromos csavarozó géppel húzzuk be. A lemezcsavar akkor van megfelelően meghúzva, ha az EPDM gumi alátét "kibújik" az acél alátét alól. A csavarok átlagos felhasználása: 6-9 db/m2. A csavarokat a hullámvölgybe helyezzük úgy, hogy a fedőlemez szorosan felfeküdjön a tetőlécre. A tető szélénél a fedőlemezt sűrűbben kell rögzíteni. A fedőlemezt a gerincnél minden hullámban rögzíteni kell. Az acéllemez összekötéséhez 4,8x2mm-es méretű lemez csavart használunk. Itt a hossz menti toldásnál a fedőlemezeket 2 cm-rel a hullámtörés alatt kell rögzíteni, a hullám tetején. 

Strešná krrytina GAPA - kotvenie
TETŐ SZELLŐZTETÉS:
Nagyon fontos a tető, mint egység megfelelő szellőztetése. A gerincen a fedőlemezek között kb. 11 cm-es rést hagyunk, amelyet univerzális szellőztető szalaggal fedünk be. Így ki van szellőztetve a tetőköpeny gerincnél, a fedőlemezek közti résen keresztül. A gerinc elemek rögzítése a fedőlemezhez minden második hullámban történik. A tetőfedő lemezek és a gerinc elemek rögzítése után hozzá lehet kezdeni a többi tartozékok szereléséhez, mint a hófogók, felső oromszegélyek, falszegély lemezek, stb. A szerelés során keletkezett fém fűrészport puha kefével el kell távolítani a felületről. 

A LEMEZEK DARABOLÁSA:
A lemezek darabolása fúróra rögzített vágófejjel történik. Minden szabás helyét szükséges javító lakkal lekezelni és eltávolítani az acél reszeléket, amely a jövőben rozsdulhat. Soha ne használjunk csiszoló korongot, mert ez nagyon felmelegíti a vágott anyagot és megsérti a horganybevonatot és a festékbevonatot. A repkedő felolvadt acéldarabok (szikrák), ha ráesnek a lemezre, beleolvadnak a festék bevonatba több méteres körzetben. Később, pár hónap elteltével, jellegzetes sárga foltok keletkeznek, utolágos korrodációt okoznak és a lemez átrozsdásodását. Termikus hatású daraboló eszközök használata esetén megszűnik a garancia, és a jótállás a gyártó részéről. A szerelés során keletkezett fém fűrészport puha kefével kell eltávolítani a felületről.

RAKTÁROZÁS ÉS KEZELÉS:
Az anyagot száraz és szellőztetett raktárban, közvetlen napsugarak hatása nélkül, raklapon a padlótól 2 cm-re szükséges tárolni, különben fennál a lemez bepárásodásának veszélye. A lemez elemeket egymáson hosszabb ideig, mint a gyártástól számított 3 napig nem szabad raktározni, mivel fennál a levegő nedvesség lecsapódásának és a fehér korrózió képződésének veszélye. Több mint 30 napos raktározás esetén az egyes panelek közé vékony faléceket kell elhelyezni és az egyik oldalon úgy támasztani alá, hogy a keletkezett kondenz víz elfolyhasson. Rövid ideig az anyagot a szabadban is lehetséges tárolni, de a raklapokon elhelyezett fedőlemezeket a közvetlen napsugarak elől nem áttetsző, levegőt ateresztő, szabadvégű ponyvával kell védeni. Az anyagnak nem szabad megázni és meg kell védeni attól, hogy az anyag élénél víz bejusson a lemezek közé. Ha a víz az anyag szélénél esetleg mégis bejutott, az egyes paneleket feltétlenül szét kell rakni és hagyni kell kiszáradni.

FIGYELEM!
Nyílt terepen raktározott lemez hajlamos a szél szívóereje által való megemelésre. 
Az esetben ha az áru és a szerelés közötti határidő meghaladja a harminc napot a jótállási feltételek nem fogadhatók el a gyártó részéről.
 
Képgaléria Nyomtatás E-mail

Hamarosan...

 
Árak Nyomtatás E-mail

 

  Árak Symetra 15- MASLEN (PDF 150 kB)
   
  A fájl megnyitásához Adobe Reader szükséges, amely ingyenesen tölthető le az Adobe oldaláról!

 

 
 
 
 
 
 
 
  Árak Bádogos elemek - MASLEN (PDF 150 kB)
   
  A fájl megnyitásához Adobe Reader szükséges, amely ingyenesen tölthető le az Adobe oldaláról!
 
 
 
 
 
 
 
  Árak Csomagolás és feldolgozás ára - MASLEN (PDF 150 kB)
   
  A fájl megnyitásához Adobe Reader szükséges, amely ingyenesen tölthető le az Adobe oldaláról!
 
 

 

 


Acél tetőfedő lemez

Úvod MASLEN | Symetra15
slovensky česky deutsch english magyar română

MASLEN s.r.o., PLECHOVÉ STRECHY - ŠKRIDPLECH, GAPA, TOPDACH, UNIDACH

MASLEN s.r.o. - PLECHOVÉ STRECHY - ŠKRIDPLECH, GAPA, TOPDACH, UNIDACH

MASLEN - PLECHOVE STRECHY - SKRIDPLECH, GAPA, TOPDACH, UNIDACH

ŠKRIDPLECH, GAPA, TOPDACH, UNIDACH

ŠKRIDPLECH, GAPA, TOPDACH, UNIDACH

ŠKRIDPLECH, GAPA, TOPDACH, UNIDACH