MASLEN s.r.o. - Slovenský výrobca ľahkej strešnej krytiny a trapézových plechov špičkovej kvality Vám ponúka plechovú strešnú krytinu ŠKRIDPLECH, GAPA, TOPDACH, UNIDACH, Trapézové plechy, Falcovaná strešná krytina, profesionálne klampiarske náradie FREUND, AKCIA.

MASLEN s.r.o. - PLECHOVÉ STRECHY - ŠKRIDPLECH, GAPA, TOPDACH, UNIDACH

MASLEN - PLECHOVÉ STRECHY - ŠKRIDPLECH, GAPA, TOPDACH, UNIDACH, Trapézové plechy, Falcovaná strešná krytina, profesionálne klampiarske náradie FREUND, AKCIA.

MASLEN - PLECHOVE STRECHY - SKRIDPLECH, GAPA, TOPDACH, UNIDACH

MASLEN - Topdach S 15
TOPDACH - cserepes lemez Nyomtatás E-mail

topdachA TOPDACH egy univerzális tetőfedő lemez, mely gazdaságilag megfelel a nem nagy igényű ügyfelek számára is. Különleges 3-D alakjával tűnik ki, melynek köszönhetően könnyen beilleszkedik minden környezetbe, ugyanúgy a természetben, mint a modern városok központjaiban is.

A táblák könnyű súlya lehetővé teszi a könnyű manipulációt és szerelhetőséget. Nincs szükség különleges szerszámokra és szaktudásra sem, mely jelentős mértékben csökkenti az épitkezési költségeket. A felhasznált anyag gyakorlatilag nem igényel különleges kezelést és karbantartást. A fedőlemez felhasználható új tetők építésére, régi tetők felújítására, de könnyű súlya alkalmassá teszi a hegyvidéki területeken való alkalmazásra is. A felületén nem tapad meg a moha, a zuzmó és a lehulló levelek sem..

A TOPDACH kíválóan alkalmas mindenütt, ahol kimondottan könnyű fedőanyag felhasználására van szükség. Formájánál fogva már szerelhető akár 15° dőlésszögtől, miközben a lécezés távolsága 350mm.
 
Anyag: ketoldáldalról cink réteggel, passziválással és felső poliészter 20/5/7/0
bevonattal készült acéllemez
NÉVLEGES VASTAGSÁG: 0,4 mm acél lemez
MÉRETEK: 1220x2210mm
HASZNOS SZÉLESSÉG: takarási szélesség 1150 mm
GYÁRTÁSI HOSSZ: 2210 mm
SÍKTÖMEG: kb 4,0 kg/m2
LEJTÉSSZÖG: 12°
SZÍN: barna, vörösesbarna 

A termék csak a tervezett felhasználással összhangban alkalmazható. Fizikailag sérült, rozsdásodást okozó anyagokkal szennyezett terméket nem szabad felszerelni. Eltérő felületkezelésű profilok használatánál nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy az érintkezésnél rozsdásodás keletkezhet.

 
Választható színek Nyomtatás E-mail

Az ábrán a legkeresetteb színek választéka található. Nem tartalmazza a vállalatunk által forgalmazott teljes színválasztékot. Ha nem talált Önnek megfelő színárnyalatot, hívja vagy keresse fel területi kepviseletünket, ahol bővebb információkhoz juthat!

A választható színréteg anyaga: 
◦ Poliészter (réteg vastagsága 25µm)

 TOPDACH - színek
 
Kiegészítők Nyomtatás E-mail

Csavarok


A cserép- és trapézformájú tetőfedő lemezek szerelésére speciális EPDM alátettel ellátott önfúró csavarokat javasolt használni. A csavarokat az alapszínekben tudjuk biztosítani, amelyek illenek a tetőfedő acellemez szinéhez.

TömítőszalagokTömítőszalag (compriband)
Pórusos poliuretán habból legyártott tömítőszalagok. Használata megfelelő szellozést biztosít a tetőtér számára a bepárásodás ellen. Az egyenlőtlen felületek kapcsolodásánal a rések tömítésére használják. Méteres hoszú darabokban kaphatóak. Az egyik oldaluk öntapadós ragasztószalaggal van ellátva. Felhasználható továbbá, mint kiegészítő védelem a  szél által visszafújt esővíz ellen, bogarak és madarak ellen a vápaelem mindkét széléhez ragasztva.

Az ék-keresztmetszetű tömítőszalag az alsó részén öntapadós ragasztószalag segitségével helyezhető fel a vápaelem mindkét szélére. A szükséges hossz a vápaelem hosszának kétszeresével egyenlő. A megrendelni kívánt mennyiséget darabszámban kell megadni, ezért egész számra felfelé kell kerekíteni.

HREBENÁČGerincelem (íves)
A két oldal kúpban való találkozásánál keletkező gerincet fedi le. Az íves formát a SKRIDPLECH és a GAPA termékek kiegészítőjeként használják. Kétméteres darabokban kaphatók. A megrendelni kívánt mennyiséget 1.9m (10 centiméter a lefedés) osztjuk el, és mivel egész mennyiséget kell megadni , ezért egész számra felfelé kell kerekíteni.

Dőlésszögáthidaló elem
Különbözö dőlésszögű átmenetnél használható elem. A felső része a cseréplemez alá van beszúrva az alsó pedig a cseréplemez fölé van illesztve, hogy meggátolja az esővíz befolyását a tető alá. Kétméteres darabokban kaphatók. A megrendelni kívánt mennyiséget 1.9 méterrel osztjuk el (10 centiméter a lefedés), és mivel egész mennyiséget kell megrendelni , ezért egész számra felfelé kell kerekíteni. Egyedi esetekben szükség szerint 4 méteres darabokra is legyárthatók.

Átmenet a különböző típusú tetőburkolatok közé
Különböző tetőanyagok átmeneténél használják. Kétméteres darabokban kaphatók. A megrendelni kívánt mennyiséget 1.9m (10 centiméter a lefedés) osztjuk el, és mivel egész mennyiséget kell megadni , ezért egész számra felfelé kell kerekíteni. Egyedi esetekben szükség szerint 4 méteres darabokra is legyárthatók.

ZÁVETERNÁ LIŠTAOromszegély (tetőfedőlemez alá)
A tető oldalának lezáróelemeként szolgál. Ennek célja, hogy megakadályozza a szél aláfújását a tetőfedőlemez alá. Ezt használják pultos kivitelnél a ŠKRIDPLECH, GAPA és a trapézlemezeknél. A megrendelni kívánt mennyiséget 1.9m-rel (10 centiméter a lefedés) osztjuk el. Mivel egész mennyiséget kell megadni , ezért egész számra felfelé kell kerekíteni.

Oromszegély (tetőfedőlemez fölé)
A tető széleinek lezárásához szükséges. Szerepe, a szél és az eső tető alá való bejutásának megakadályozásában van. A Skridplech es a GAPA termékek pultos megoldásánál a tető felső részére használják. Trapéz mindtájú tetőlemezeknél az oldalsó élek lezárására is használjak. A megrendelni kívánt mennyiséget 1.9m-rel (10 centiméter a lefedés) osztjuk el. Mivel egész mennyiséget kell megadni , ezért egész számra felfelé kell kerekíteni.

 BOČNÉ LEMOVANIEOldalszegély (tetőfedő alá)
Használjuk mindenütt, ahol a tető széle közvetlenül csatlakozik egy függőleges falhoz, amely fal a tető fölé nyúlik ki. A falon lefolyó csapadékot vezeti el a tető széle alatt. A megrendelni kívánt mennyiséget 1.9m-rel (10 centiméter a lefedés) osztjuk el. Mivel egész mennyiséget kell megadni , ezért egész számra felfelé kell kerekíteni.

Oldalszegély (tetőfedő fölé)
Használjuk mindenütt, ahol a pultos megoldású tető felső része közvetlenül csatlakozik egy függőleges falhoz, amely fal a tető fölé nyúlik ki. A falon lefolyó csapadékot rávezeti a tetőre. A megrendelni kívánt mennyiséget 1.9m-rel (10 centiméter a lefedés) osztjuk el. Mivel egész mennyiséget kell megadni , ezért egész számra felfelé kell kerekíteni.

Vápaelem
A vápaelemek a fedett tetők hajlatainak vízmentesítésére szolgálnak, és általánosan alkalmazhatók a Skridplech, Gapa és a trapéz lemezeknel is. Vízelvezető mélyedések biztosítják a hajlatban a csapadék elvezetését, a lágyabban megmunkált hajlat-középvonal megkönnyíti a dőlésszöghöz történő illeszkedést. A megrendelni kívánt mennyiséget 1.8-rel (20 centiméter a lefedés) osztjuk el. Ha szükséges, akkor lehet gyártani, amelyek hossza akár 4 méter.

ODKVAPOVÉ LEMOVANIEPáracseppentő ereszlemez
A tetőről lefolyó csapadékot vezeti közvetlenül az ereszcsatornába, de a cserép alatti összegyűlő és lecsapódó párát is az eresznél el kell vezetni a fa szerkezetekről. A vízcseppek visszafolyását akadályozza meg a lemez. Fontos, hogy a fóliát minden esetben rá kell vezetni, legalább 10 cm-es ráfedéssel. A megrendelni kívánt mennyiséget 1.9m-rel (10 centiméter a lefedés) osztjuk el. Mivel egész mennyiséget kell megadni, ezért egész számra felfelé kell kerekíteni. Ha szükséges, akkor lehet gyártani, amelyek hossza akár 4 méter.

SNEHOVÁ ZÁBRANAHófogó
Hófogó létesítésére a tetőn felgyűlő hó és jég lecsúszásának megakadályozása miatt van szükség – az épület egyes  szerkezetei (pl. csatorna) és az épület mellett közlekedő emberek védelme érdekében. A szükséges mennyiséget úgy kapjuk meg, hogy a tető szélességét oszjuk 1,1 méterrel majd szorozzuk 5 darabbal. Ha a tető hosszúsága meghaladja a 3,5 métert, akkor minden 3,5 méterre egy újabb sor hófogót kell szerelni. Minden darab hófogó felfogatásához 2 darab 20x4,8mm és 2 darab 35x4,8mm farmercsavar szükséges. (A területre vonatkozó átlag hómennyiségi adatok álapján változhatnak a számításhoz szükséges paraméterek)

Tetőkibúvó
Egyszerűvé teszi a tetőre való kijutást, ha utólagos munkákat vagy más műszaki karbantartást kell elvégezni a tetőn, például antenna szerelése, beállítása, kémény ellenőrzése illetve tisztítása, stb. Hozzásegít a tetőtér megvilágításához is.


ČELO HREBENÁČAGerinc véglemez
Az íves taréjgerinc szabadon hagyott végeinek lezárásához szükséges.

RHEBENÁČ KONCPVÝ NÁROŽNÝGerinc végelem
Az élgerinc alsó végeinek megfelelő lezárására alkalmas. 0,5 méteres hosszúságban készülnek.
A taréjgerinc lezárására nem javasolt. Helyette használjuk a gerinc véglemezt.

ODVETRÁVACÍ PÁS MASLENSzellőztető szalag Maslen
Tekercsben forgalmazott, könnyen alakitható szellőzőelem. Két tetősík találkozásánál keletkező rések letakarására szolgál, így gátolja meg a csapadék vagy a lecsapodó pára bejutását a fedőlemez alá. Pórusos anyaga pedig a tetőtér kiszellőzését segiti.
KONTAKTNÁ FÓLIAPáraáteresztő fólia
Feladata a szigetelőanyag megvédése a tetőfedőlemez alatt, leginkább a tavaszi és őszi hónapokban, keletkező pára lecsapódásától. A fedőlemez alatti teljes területen el kell helyezni és kontralécezéssel a gerendákhoz erősíteni. Csak teljes csomagolás vásárolható meg (1 csomag = 75 m2).Szellőzőrács
Az eresz vonalába kell rögzíteni, hogy megvédje a bogarak és a madarak bejutását a tető alá, de a szellőztetéshez szükséges levegő áramlását nem gátolja. Rendeléskor teljes méterekre kell kerekíteni.


Aszfalt csík

Kémény köré a megszokott bádogkarima helyettesítésére használatos. Rendeléskor teljes méterekre kell kerekíteni.OPRAVNÝ LAKHibajavító folyadék
A megsérült felületet tudjuk vele lekezelni, hogy megvédjük a korai rozsdásodástól. Egy adag 12 ml, ami kb. 150 m2 felülethez altalában elegendő.

RPESTUPOVÁ MANŽETAÁtvezető gumikarima
Feladata, hogy szinegetlje a tetőn átvezetett oszlopokat, vezetékeket, csöveket, vagy hasonló kerek keresztmetszetű tárgyakat..
 
Szerelés Nyomtatás E-mail
 
Mielőtt belekezdünk a tetőlécek és a tetőfedő lemezek elhelyezésében, szükséges a tetőköpeny helyes szerkezetének választása. Szükséges az öntudat, mire lessz a jövőben kihasználva a tetőtér és ez szerint kiválasztani a helyes megoldást. Ha a tetőtér lakatlan marad (nem lesz kifűtve) és hőszigetelve, akkor nincs szükség bonyolult szerkezet választására, de ajánlatos jó minőségű difúziós fóliát használni, amelyek teljesen nyíltak, amely megengedi a tökéletes vízpára átvitelét. Ha pedig a tetőtér lakóegységnek fog szolgálni, ezzel a páraáteresztő fólia használatával problémamentes. Ha a tetőtér be lessz építve a páraáteresztő fólia használata szükséges és az ilyen tetőtér szerkezetet nem ajánlatos alábecsülni. A térséget a fólia és a tetőfedőlemez között szükséges elégségesen szellőztetni abban az esetben is ha a fólia a zsaluzaton fekszik, vagy közvetlen a hőszigetelésen. A szellőzőrések kialakításához kontraléceket alkalmazunk (A, B kép), ez által keletkezik egy szellőztetett rés az eresz szöglet és a gerinc között. A keletkezett beszívó réseket bebiztosítjuk védő szellőző ráccsal és védő szellőző szalaggal, amely a rovarok, madarak, levelek behatolását akadályozza, a tetőtér alá. A szellőző rácsot helyettesíthetjük tömítő szalaggal, amely előnyösebb kis lejtésszögű tető esetén vagy ha a szél felöli oldalról van szó (meghatározza a tervező vagy a statikus).
 
Ábra A / Tetőszerkezet zsaluzattal
Strešná krrytina GAPA - montáž 1
 
Ábra B / Tetőszerkezet zsaluzat nélkül
Strešná krrytina GAPA - montáž ´2
 
Leírás: 1 - acél lemez (ŠKRIDPLECH, GAPA), 2 - csavar tömítő alátéttel, 3 - oromszegély (lemez alá, lemezre), 4 - léc, 5 - szellőző rés, 6 - diffúziós fólia, 7 - kontraléc; 8 - szarugerenda, 9 - védődeszka, 10 - szigetelés, 11 - tömítő

LÉCEZÉS:
Az acéllemezből készült Skridplech és Gapa cserepeslemezeknél be kell tartani a 12°-kos lejtésszöget. A lécezés fontos előkészülés a lemezek szereléséhez. A helyes és pontos lécezés megkönnyebbíti és gyorsítja a lemezek szerelését. A szerelés előtt, ajánlatos a fedélszerkezet ellenőrzésén nem csak a méretek de a szerkezet egyenlőtlensége miatt is, amely negatívan befolyásolhatná a szerelést. A lécezés távköze 3500 mm, az utolsó léc szabály szerint a gerinctől kb. 30-50 mm a fedélszéktől. A fedőlemezek síktömege kb. 5kg/m2, ezért nem szükséges a tetőszerkezet és a lécek erősítése. Abban az esetben ha nem használunk ereszlemezt, ajánlatos a lécet állítva szögelni, amennyiben ezen a részen a lemezt a sajtolás mögött horgonyoljuk. A nedves levegő kondenzálása miatt, a tavaszi és őszi hónapokban, tetőalatti fólia - pót vízszigetélését ajánljuk. A hőszigetelt tetőszerkezetnél a tetőfólia használata elkerülhetetlen. A pót vízszigetelőt szükséges kiengedni az ereszlemezre. A fóliára kontraléceket szögelünk a szarugerendák hosszirányában és erre rá megy a lécezés. Figyelmeztetjük, hogy elsősorban a szarugerendákra fel kell szerelni a csatorna kampókat megfelelő lejtésszögben (csak abban az esetben ha nem lesznek a homloklécre szerelve) és a tetőablakokat a gyártótóol megadott szerlési útmutató szerint.

KEZELÉSE ÚTMUTATÓ A TÁBLÁKHOZ:
A szerelésnél vigyázni kell a táblák deformálására és csavarodására. Igyekezzenek a táblák függőleges kezelését elérni. Amennyiben a táblák vízszintes kezelése nem elkerülhető, szükséges ezt óvatosan végrehajtani, mert a profilhossz egyes alapváltozata következhet be. Ez a veszély 4m táblahosszon felüli lemezek esetén jöhet létre. A táblák egyszerűbb kezeléséhez rövidebb méretű lemezeket ajánlunk, különösen az esetben, ha az építkezés területe kis méretű.

chodenieAJÁNLÁS:
Ha szükséges a szereléshez létra használata, ahol a létra érintkezik a lemezzel be kell csomagolni fóliával úgy, hogy megakadályozzuk a lemez felületének sérülését. A lemezen járni lehetséges, de csak a lécekkel alátámasztott hullámvölgybe szabad lépni. Ajánlatos csak puha talpú cipőt használni. Ha mégis megsérül a tetőfedő lemezen a festékbevonat szükséges javító lakkal ezt elhárítani. Egyes esetekben a lemezek elhelyezése jobb ha bal oldalról történik. A táblákat már a rögzített táblák alá toljuk. Ezzel elérhető hogy a lemezek egymásba helyezkednek és nem mozdulhatnak lefelé. 
 
LEMEZRÖGZÍTÉS:
A fedőlemezeket 4,8x35 mm-es méretű farmercsavarokkal és EPDM vulkanizált gumi alátéttel rögzítjük a szerkezethez. A csavarokat folyamatos szabályzású elektromos csavarozó géppel húzzuk be. A lemezcsavar akkor van megfelelően meghúzva, ha az EPDM gumi alátét "kibújik" az acél alátét alól. A csavarok átlagos felhasználása: 6-9 db/m2. A csavarokat a hullámvölgybe helyezzük úgy, hogy a fedőlemez szorosan felfeküdjön a tetőlécre. A tető szélénél a fedőlemezt sűrűbben kell rögzíteni. A fedőlemezt a gerincnél minden hullámban rögzíteni kell. Az acéllemez összekötéséhez 4,8x2mm-es méretű lemez csavart használunk. Itt a hossz menti toldásnál a fedőlemezeket 2 cm-rel a hullámtörés alatt kell rögzíteni, a hullám tetején. 

Strešná krrytina GAPA - kotvenie
TETŐ SZELLŐZTETÉS:
Nagyon fontos a tető, mint egység megfelelő szellőztetése. A gerincen a fedőlemezek között kb. 11 cm-es rést hagyunk, amelyet univerzális szellőztető szalaggal fedünk be. Így ki van szellőztetve a tetőköpeny gerincnél, a fedőlemezek közti résen keresztül. A gerinc elemek rögzítése a fedőlemezhez minden második hullámban történik. A tetőfedő lemezek és a gerinc elemek rögzítése után hozzá lehet kezdeni a többi tartozékok szereléséhez, mint a hófogók, felső oromszegélyek, falszegély lemezek, stb. A szerelés során keletkezett fém fűrészport puha kefével el kell távolítani a felületről. 

A LEMEZEK DARABOLÁSA:
A lemezek darabolása fúróra rögzített vágófejjel történik. Minden szabás helyét szükséges javító lakkal lekezelni és eltávolítani az acél reszeléket, amely a jövőben rozsdulhat. Soha ne használjunk csiszoló korongot, mert ez nagyon felmelegíti a vágott anyagot és megsérti a horganybevonatot és a festékbevonatot. A repkedő felolvadt acéldarabok (szikrák), ha ráesnek a lemezre, beleolvadnak a festék bevonatba több méteres körzetben. Később, pár hónap elteltével, jellegzetes sárga foltok keletkeznek, utolágos korrodációt okoznak és a lemez átrozsdásodását. Termikus hatású daraboló eszközök használata esetén megszűnik a garancia, és a jótállás a gyártó részéről. A szerelés során keletkezett fém fűrészport puha kefével kell eltávolítani a felületről.

RAKTÁROZÁS ÉS KEZELÉS:
Az anyagot száraz és szellőztetett raktárban, közvetlen napsugarak hatása nélkül, raklapon a padlótól 2 cm-re szükséges tárolni, különben fennál a lemez bepárásodásának veszélye. A lemez elemeket egymáson hosszabb ideig, mint a gyártástól számított 3 napig nem szabad raktározni, mivel fennál a levegő nedvesség lecsapódásának és a fehér korrózió képződésének veszélye. Több mint 30 napos raktározás esetén az egyes panelek közé vékony faléceket kell elhelyezni és az egyik oldalon úgy támasztani alá, hogy a keletkezett kondenz víz elfolyhasson. Rövid ideig az anyagot a szabadban is lehetséges tárolni, de a raklapokon elhelyezett fedőlemezeket a közvetlen napsugarak elől nem áttetsző, levegőt ateresztő, szabadvégű ponyvával kell védeni. Az anyagnak nem szabad megázni és meg kell védeni attól, hogy az anyag élénél víz bejusson a lemezek közé. Ha a víz az anyag szélénél esetleg mégis bejutott, az egyes paneleket feltétlenül szét kell rakni és hagyni kell kiszáradni.

FIGYELEM!
Nyílt terepen raktározott lemez hajlamos a szél szívóereje által való megemelésre. 
Az esetben ha az áru és a szerelés közötti határidő meghaladja a harminc napot a jótállási feltételek nem fogadhatók el a gyártó részéről.
 
Képgaléria Nyomtatás E-mail
Hamarosan...
 
Árak Nyomtatás E-mail
 
  Árak Topdach - MASLEN (PDF 150 kB)
   
  A fájl megnyitásához Adobe Reader szükséges, amely ingyenesen tölthető le az Adobe oldaláról!

 

 

 
  Árak Bádogos elemek - MASLEN (PDF 150 kB)
   
  A fájl megnyitásához Adobe Reader szükséges, amely ingyenesen tölthető le az Adobe oldaláról!
 
 
  Árak Csomagolás és feldolgozás ára - MASLEN (PDF 150 kB)
   
  A fájl megnyitásához Adobe Reader szükséges, amely ingyenesen tölthető le az Adobe oldaláról!
 


Acél tetőfedő lemez

Úvod MASLEN | Topdach S 15
slovensky česky deutsch english magyar română

MASLEN s.r.o., PLECHOVÉ STRECHY - ŠKRIDPLECH, GAPA, TOPDACH, UNIDACH

MASLEN s.r.o. - PLECHOVÉ STRECHY - ŠKRIDPLECH, GAPA, TOPDACH, UNIDACH

MASLEN - PLECHOVE STRECHY - SKRIDPLECH, GAPA, TOPDACH, UNIDACH

ŠKRIDPLECH, GAPA, TOPDACH, UNIDACH

ŠKRIDPLECH, GAPA, TOPDACH, UNIDACH

ŠKRIDPLECH, GAPA, TOPDACH, UNIDACH